najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dačić: Uspesi – otvaranje poglavlja, OEBS, Unesko

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavio je nadležnom skupštinskom odboru izveštaj o radu Ministarstva od 1. januara do 30. septembra, i kao posebne uspehe na međunarodnom planu naveo otvaranje poglavanja 32 i 35, uspešno predsedavanje OEBS-om u složenim međunarodnim okolnostima i sprečavanje članstva takozvanog „Kosova“ u Unesko.

Dačić, koji je prvi potpredsednik vlade, je članovima Odbora predstavio rezultate rada Ministarstva u izveštajnom periodu, navodeći da je Ministarstvo bilo angažovano na ostvarivanju strateških spoljnopolitičkih ciljeva Srbije.

Među tim ciljevima su integracije u EU, razvoj i unapređenje odnosa i saradnje sa državama regiona, najuticajnijim državama i drugim partnerima u međunarodnoj zajednici, kao i očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

U navedenom periodu, Srbija je zvanično preuzela i sprovodila predsedavanje Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju.

Dačić je podneo i izveštaj o organizacionim i finansijskim elementima održavanja sastanka Ministarskog saveta u Beogradu.

Odbor je jednoglasno prihvatio Izveštaj o radu Ministarstva spoljnih poslova od 1. januara do 30. septembra.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike