U trendu

I dalje zadržavanja na graničnim prelazima za teretnjake

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na graničnim prelazima za teretna vozila i dalje ima zadržavanja – Batrovci – 10 sati, Šid – 6 sati, Horgoš – 300, Kelebija – 60 i Sremska Rača – 180 minuta.

Na putničkim terminalima nema dužih zadravanja od 30 minuta.

Kako je saopštio AMS S, prave prolećne temperature i više sunčanih intervala doprinose dobroj vidljivosti, a samim tim i sigurnijoj i bezbednijoj vožnji.

Na putevima van većih gradova, vozače očekuje umeren intezitet saobraćaja, ali već od sutra očekuje se osetno pojačanje saobraćaja na gotovo celoj putnoj mreži, prvenstveno na autoputevima, ali i na pojedinim graničnim prelazima što može biti uzrok i nešto dužeg zadržavanja od onih uobičajenih što je i karakteristično za predstojeće prvomajkse praznike.

Kako se navodi u saopštenju, na delu državnog puta I A reda broj 1 (gradski deo), na deonici kod Hitne pomoći, smer Beograd – Niš, danas će se izvoditi radovi na betoniranju parapetnog zida u okviru projekta izgradnje zida za zaštitu od buke.

Za vreme radova, za saobraćaj će biti zatvorena desna ( zaustavna ) saobraćajna traka.

U toku su pripremni radovi za polaganje završnog – habajućeg sloja asfalta na delu državnog puta I A reda broj 4 (auto-put E-80), na deonici Niš-Dimitrovgrad, deonica 4: Čiflik – Staničenje.

Za vreme radova saobraćaj se odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog izvođenja radova na izgradnji zida za zaštitu od buke, na državnom putu I A reda broj 1 ( auto-put E-75), na deonici od petlje „Tranšped“ do Vrčina, od danas do 5. maja za saobraćaj će biti zatvoren deo naplatne rampe u Vrčinu (uključenje na auto-put), smer ka Beogradu. Alternativni putni pravac je naplatna rampa Tranšped.

AMS S podseća da je od 13. aprila otvorena za saobraćaj naplatna rampa „Vrčin“, a da je na snazi poslednja konačna faza radova usled postavljanja signalizacije za probno puštanje naplatne stanice.

Preusmeravanje saobraćaja vršiće se svakog dana do 1. maja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.