U trendu

„Dan sigurnijeg interneta“ – niz aktivnosti za decu i mlade

SUBOTICA – Fondacija „Tijana Jurić“ saopštila je da će „Dan sigurnijeg interneta“ obeležiti 5. i 6. februara nizom aktivnosti u kojima će moći da učestvuju deca i mladi iz cele Srbije i njihovi roditelji.

Za decu će biti organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se prenositi uživo i tako biti dostupna svima, dok će za roditelje biti organizovano predavanje o bezbednoj upotrebi interneta, navodi se u saopštenju.

Onlajn kviz za proveru znanja o internetu biće aktivan 5. februara od 10 do 17 časova na portalu Fondacije „Tijana Jurić“, a pravo učešća imaju svi učenici osnovnih škola sa teritorije Srbije. Cilj organizovanja kviza jeste provera znanja učenika o internetu, o ispravnom ponašanju i potencijalnim opasnostima.

Istog dana, 5. februara u 17. časova, biće organizovana diskusija koja će se uživo prenositi putem Fejsbuk stranice Fondacija „Tijana Jurić“, a učestvovaće šestoro učenika osmih razreda različitih osnovnih škola koji će razgovarati o svojim iskustvima u korišćenju interneta, društvenih mreža, mobilnih aplikacija, igara, o rizicima i opasnostima.

Istog dana, u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u Subotici, u 18 časova biće organizovana tribina o bezbednoj upotrebi interneta namenjena roditeljima, koju će voditi Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.

„Obeleževanje ‘Dana sigurnijeg interneta’ prilika je da se svi aktiviramo i pozabavimo temom interneta, njegovih dobrih ali i mračnih strana koje, nažalost, mogu da izazovu i fatalne posledice. Živimo u vremenu u kome je gotovo svima jasno da je internet neophodnost i da je vrlo koristan, a isto tako, svesni smo i činjenice da je reč o mestu na kome se odvijaju razne vrste nasilja“, navodi se u saopštenju Fondacije.

Fondacija „Tijana Jurić“ poziva decu, mlade i roditelje da iskoriste ovu priliku i aktivno se uključe u ponuđene programe kako bi proverili svoje znanje i saznali korisne informacije.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike