U trendu

Danas akcija suzbijanja krpelja i komaraca

BEOGRAD – JKP „Gradska čistoća“ saopštilo je da će danas, ako to vremenske prilike dozvole, sprovesti akciju suzbijanja krpelja i odraslih komaraca na javnim površinama na teritoriji Beograda.

Suzbijanja krpelja biće obavljeno od 10 do 14 časova na javnim zelenim površinama Lipovačke šume, SP „Jajinci“, Miljakovačke šume, Banjice, Hajd parka, Topčidera, Košutnjaka, Pionirskog grada, Filmskog grada, Nove Skojevske, parka Bele vode, Ade Ciganlije, Ade Huje, Zvezdarske šume, Mirijevskog Venca.

Akcija će obuhvatiti i javne zelene površine Novog Beograda (Ušće sa priobaljem, okolnim parkovima i dr.), poteza priobalja: blok 45- Galovica, poteza Makiša (desna obala Save), od Crvenke do Pančevačkog mosta, od Pančevačkog mosta do Malog raja, Bojčinske šume, sportskog centra „Surčin“, Stepinog gaja, Avale (izletničke površine), Barajevo, izletišta Trešnja i Očage.

Suzbijanje odraslih komaraca obaviće se na Adi Međici uređajima sa zemlje i vode od 18.30 do 22.30.

Biće korišćen preparat koji je registrovalo Ministarstavo za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Gradska čistoća je u saopštenju apelovala na sugrađane da omoguće nesmetano sprovođenje tretmana, a na pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar