U trendu

Danas: Cvetković uveren da će biti uhapšen

Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve čiji je nestanak i dalje tema broj jedan u Srbiji, uveren je da će biti uhapšen. 

U izjavi za list Danas, Cvetković kaže da „onaj ko je organizovao moju otmicu, ima problem sa onim što radim i prezentujem. Takodje, ima dovoljno moći da zloupotrebljava institucije i zbog toga ne sumnjam da ću biti uhapšen, jer predstavljam smetnju“.

On, medjutim, dodaje da ni to neće sprečiti da se sazna istina o njegovom slučaju i najavljuje novu konferenciju za novinare, koja će, kako kaže, biti hitno sazvana. 

Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu Tihomir Knežević izjavio je u sredu da to tužilaštvo radi na prikupljanju dodatnih dokaza u slučaju Cvetkovića, nakon čega će pozvati i njega da dodje i da iskaz i ispriča svoju verziju dogadjaja.

„Prikupljamo još neke dokaze koje čekamo da nam stignu, a u ponedeljak ću imati informacije. Potom ćemo odlučiti koji dan ćemo pozvati Cvetkovića. Nema razloga da se on privodi, pozvaćemo ga da dodje“, rekao je Knežević agenciji Beta.

U utorak je saopšteno da su na osnovu do sada sprovedenih istražnih radnji nadležna tužilaštva u Vršcu i Pančevu utvrdila činjenice koje ukazuju i predstavljaju osnovanu sumnju da je Stefan Cvetković izvršio krivično delo lažno prijavljivanje svoje otmice.

U zajedničkom saopštenju Osnovnog javnog tužioca u Vršcu Tihomira Kneževića i višeg javnog tužioca u Pančevu Nebojše Živkovića tada je navedeno da će nadležna tužilaštva protiv Cvetkovića za navedeno krivično delo preduzeti zakonom predvidjene radnje radi utvrdjivanja mogućeg postojanja krivičnog dela i krivične odgovornosti učinioca, nakon čega će doneti odluku o daljem toku krivičnog postupka.

Nestanak novinara Stefana Cvetkovića bio je prijavljen 13. juna kasno uveče, a visoki državni funkcioneri su 15. juna rano popodne saopštili da je Cvetković pronadjen.

Cvetković je 19. juna u Beogradu održao konferenciju za novinare na kojoj je ostao pri svojim tvrdnjama da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imali maske, a treći koji nije nosio masku je imao „nešto slično policijskoj znački“.

U izjavi Beti, Cvetković je rekao da će u najkraćem roku organizovati novu konferenciju za medije na kojoj će objasniti sve dileme koje su se javile u medjuvremenu u tom slučaju. 

On je rekao da će tom prilikom javnost obavestiti šta su mogli da budu motivi onih koji su ga, navodno, lišili slobode i zašto je boravio na Vojno – medicinskoj akademiji.

Cvetković je odbacio tvrdnje da je sam režirao ceo dogadjaj i rekao da nisu tačne informacije da na poligrafskom ispitivanju u nekim odgovorima nije govorio istinu. 

On je potvrdio da ga još niko iz tužilaštva nije kontaktirao radi eventualnog davanja iskaza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.