najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Danas nastavak suđenja Oliveru Ivanoviću

Suđenje lideru Gradjanske incijative Srbija demokratija pravda Oliveru Ivanoviću nastavlja se danas u sudu u Kosovskoj Mitrovici, nakon više od mesec dana pauze.

Ivanoviću i još četvorici Srba se od decembra sudi za ratni zločin protiv civila počinjen 1999. godine, kao i za teška krivična dela iz 2000. godine. U pritvoru je od januara 2014. godine, i pored garancija koje je Vlada Srbija dala kako bi se on branio sa slobode. Do sada je u postupku saslušano više od 45 svedoka tužilaštva.
 
Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno ispitivanjem još devet svedoka. Oni bi svoje iskaze trebalo da daju do 22. septembra.

Ivanović je 6. avgusta počeo štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici zahtevajući da mu bude omogućena odbrana sa slobode, a na to se odlučio pošto je Euleksovo sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici donelo odluku kojom mu se produžava pritvor za još dva meseca, odnosno do 6. oktobra. Štrajk glađu je prekinuo u bolnici 22. avgusta.

Istom oputužnicom obuhvaćeni su i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, Ilija Vujačić, Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike