najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Danas nastavak sudjenja žandarmima za napad na Andreja Vučića

Sudjenje žandarmima koji se terete za napad na brata premijera Srbije Andreja Vučića i na brata gradonačelnika Beograda Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. godine biće nastavljeno danas u 10 časova pred Višim sudom u Beogradu.

Sudjenje će biti nastavljeno postavljanjem pitanja advokata odbrane svedoku i jednom od oštećenih, vojnom policajcu Saši Jovanoviću.

Advokati odbrane na prošlom sudjenju zatražili su da se sa zadatka koji su u vreme Parade ponosa obavljali pripadnici vojne jedinice Kobre skine oznaka tajnosti, jer smatraju da je za sudjenje to jedna od ključnih činjenica.

Pred Višim sudom u Beogradu sudi se osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i na dvojicu pripadnika vojne jedinice Kobre tokom Parade ponosa 2014. godine.

Žandarmi su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i zloupotreba službenog položaja.

Svi okrivljeni su na ročištu krajem avgusta negirali krivicu i naveli da su 28. septembra 2014. godine postupali po zakonu, bez prekomerne upotrebe sile.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike