Danas nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prištine

U Briselu će danas biti nastavljena ovonedeljna runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, a u Kancelariji za KiM za Tanjug su potvrdili da se prvog dana razgovaralo o imovini Telekoma u pokrajini i najavili da se razgovori na istu temu nastavljaju.

Predviđeno je da ova runda tehničkog dijaloga traje do četvrtaka, a da tema razgovora bude primena sporazuma o telekomunikacijima. Portparolka Evropske komsije Maja Kocijančić izjavila je Tanjugu da EU želi dogovor u oblasti telekomunikacija, ali da se na tome još radi.

“Mi želimo da se dogovor postigne ove nedelje, ali rad se nastavlja”, poručila je Kocijančić u izjavi Tanjugu u Briselu.

U okviru sporazuma o telekomunikacijama delegacije Beograda i Prištine uz posredovanje EU razgovaraju o imovini Telekoma Srbije na Kosovu, osnivanju ćerke-kompanije Telekoma na KiM, obezbeđivanju licenci za fiksnu i mobilnu telefoniju, dodeljivanju pozivnog broja + 383 za Kosovo, kao i o bezbednosti građanja zbog eventualnog presretanja poziva.

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, a Prištine ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri.

U delegaciji Beograda, osim predstavnika Kancelarije za KiM i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, su i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanije “Telekom” i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

(Tanjug)

Ostavite komentar