U trendu

Danas: Nikolić se ne meša u pitanje referenduma u RS

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne meša se u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine i nije umešan u dešavanja u vezi sa referendumom o radu Tužilaštva i Suda BiH koji se najavljuje u Republici Srpskoj, preneo je list Danas u današnjem izdanju.

Pozivajući se na izvore iz Kabineta predsednika Republike, dnevnik piše da se Nikolić ne meša u političke odluke predsednika RS Milorada Dodika, niti o tome želi da se izjašnjava.

„Predsednik Nikolić izbegava takva pitanja. Šta god da kaže biće krivo protumačen. Mediji to često rade predsedniku. BiH je druga država i Nikolić ne želi da se meša u unutrašnja pitanja druge države“, naveo je izvor iz Kabineta predsednik Srbije.

Danas je ranije objavio da premijer Srbije Aleksandar Vučić nagovara Dodika da odustane od referenduma smatrajući da će to ugroziti odnose u BiH i regionu.

Dodik je najavio referendum sa pitanjem:“Da li podržavate neustavno i nezakonito nametanj zakona od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice, a posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primenu njihovih odluka na prostoru RS“.

Datum održavanja referenduma još nije precizno utvrđen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.