U trendu

Do danas otkriveno 7.500 migranata i 50 krijumčara

Ministar odbrane Zoran Đorđević, koji je obišao pripadnike Zajedničkih snaga vojske i policije u Sektoru A, na delu granice prema Makedoniji, obavešte je da je do sada otkriveno više od 7.500 ilegalnih migranata i uhvaćeno gotovo 50 krijumčara.

„Zadovoljstvo je videti da vojni i policijski sistemi odlično funkcionišu zajedno, usmereni ka istom cilju. Upravo ovo angažovanje pokazuje da, kada naša država ima problem, ima i svoju vojsku i policiju koje taj problem mogu da reše, istakao je ministar Đorđević.

O angažovanju snaga i trenutnoj situaciji u zoni odgovornosti ministra odbrane je informisao pukovnik Vladeta Baltić, koji je rekao da su svojim aktivnostima, snage Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova uspele da otkriju te ilegalne migranate i uhvate krijumčare, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U nastavku posete Sektoru A, ministar odbrane obišao je položaje vojske i policije u Cakanovcu kod Preševa i raspoređene snage u Miratovačkom polju, gde se uverio da pripadnici vojske i policije efikasno izvršavaju zadatke osmatranja i otkrivanja pokušaja ilegalnih prelazaka državne granice.

Ministar Đorđević je sagledao metode i načine obezbeđenja granice prema Republici Makedoniji, u vidu patrola, kontrolnih punktova i zaseda.

Impresivno je videti da su vojnici i policajci i ovde ka Makedoniji, a i prema Bugarskoj, svojim aktivnostima praktično zatvorili granicu i onemogućili prolazak ilegalnim migrantima – rekao je Đorđević.

On je dodao da su vojska i policija spremni za eventualni veći pritisak migranata iz Bugarske i Makedonije i da rezultati koje ova dva sistema postižu primoravaju ilegalne migrante da pronalaze nove rute do svojih krajnjih odredišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.