U trendu

Danas polaganje kamena-temeljca za Beograd na vodi

U Beogradu će danas biti položen kamen-temeljac za izgradnju prve dve stambene kule iz projekta „Beograd na vodi“ koje treba da bude završene početkom 2018. godine.

Čitav projekat, kako je predviđeno ugovorom, biće realizovan u roku od 30 godina, s tim da 50 odsto projekta bude završeno za 20 godina.

Ugovorne strane su Vlada Srbije sa 32 odsto udela, preduzeće „Beograd na vodi“ iz Beograda, Belgrejd voterfront kapital investments kao stratateški partner sa 68 odsto vlasništva i Al Mabar internešenel investment iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kao garant.

Stambeno-poslovni kompleks u okviru Beograda na vodi trebalo bi da bude izgrađen na 98 hektara zemljišta na desnoj obali Save, blizu centra grada, a vrednost projekta je 3,5 milijardi evra.

Kako je najavljeno, obeležavanju početka gradnje prvih objekata iz projekta Beograd na vodi prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić, a na toj lokaciji biće organizovani i protesti građana koji se protive tom zajedničkom poslu Vlade Srbije i investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jer smatraju da su ugovoreni uslovi na štetu Srbije. 

U 13 sati ispred grade Geozavoda protest će održati organizacija „Ne da(vi)mo Beograd“, čiji će predstavnici prošetati do mesta postavljanja kamena-temeljca. Tri sata kasnije u Hercegovačkoj ulici biće održan protest opozicionih partija – Demokratske stranke i Nove stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.