U trendu

Danas sednica Skupštine Kosova o Specijalnom sudu

Skupština Kosova će na današnjoj sednici razmotriti predlog amandmana 24 na Ustav Kosova kojim se otvara put za formiranje Specijalnog suda koji će suditi za pretpostavljene zločine bivših visokih zvaničnika Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).
Za odluku o sazivanju sednice su prema predlogu Vlade glasali predstavnici Demokratske partije Kosova, Demokratskog saveza Kosova i partija manjina dok su protiv bili predstavnici opozicionih stranaka, Samoopredeljenja, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, koji su u petak napustili sednicu Predsedništva Skupštine Kosova.

Potpredsednik Skupštine Kosova iz redova Demokratske partije Kosova, Đavit Haljiti je u nedelju za prištinske medije izjavio da je obezbeđena većina da se usvoji amandman o Specijalnom sudu.

Haljiti je rekao da su samo četvorica poslanika DPK sada protiv usvajanja Specijalnog suda i dodao da je obaveza DPK kao stranke da se pronađe formula i da se izglasa amandman.

Upravo poslanici DPK su onemogućili usvajanje amandmana na sednici održanoj 29. juna pošto su njih 7 bili protiv amandmana, dvoje je bilo uzdržano dok su sa sednice odsustvovala četvorica poslanika stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar