U trendu

Danas stiglo preko 100 dojava o bombama u osnovnim školama

Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. I pre početka popodnevne smene, i u 21 osnovnu školu stigao je mejl o postavljenim bombama. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gde bezbednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama.

Nakon završenog kontradiverzionog pregleda škola, učenici će biti vraćeni na nastavu.

Policija je primila dojavu o bombi podmetnutoj i u zgradi „Beograđanke“, a u pitanju je jedna od jutrošnjih dojava o bombama u osnovnim i srednjim školama, pošto se u „Beograđanki“ nalazi jedna škola.

Dojava o bombi primljena je i na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, a iz niške policije potvrđeno je RTS-u da je dojava bila lažna. Aerodrom je pre provere jutros evakuisan.

Dojava o bombi stigla je i u „Stadion“ šoping centar u Beogradu, gde je za 16.30 časova zakazana utakmica između FK Voždovac i FK Partizan, saopšteno je iz FK Partizan. Danas je više od 100 škola dobilo dojavu o bombi.

„Kad je reč o dojavi da je na TC Stadion postavljena bomba, Partizan je u kontaktu sa FK Voždovac i nakon pregleda MUP-a Srbije i potvrde da se utakmica može odigrati nastavićemo sa utvrđenim aktivnostima za danas“, poručili su iz FK Partizan.

„Intenzivno se radi na otkrivanju izvršilaca“

U toku je intenzivan rad na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela u vezi sa lažnim dojavama o bombama koje stižu svakodnevno na veliki broj adresa u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije, navode iz Višeg javnog tužilaštva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

„Zbog velikog broja dojava o bombama, svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP-a angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i, kako se sumnja, usmerene na izazivanje panike i uznemirenja građana“, poručuju iz tužilaštva.

Cirkularni mejl o podmetnutim bombama dobile su krajem aprila 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu. Sve dojave su bile lažne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar