U trendu

Danas veoma toplo, u utorak i do 40 stepeni, sledi osveženje

U Srbiji se danas očekuje veoma toplo vreme, u većini mesta sunčano sa najvišim temperaturama od 34 do 38 stepeni, a u utorak i do 40 stepeni, upozorio je Republički hidrometerološki zavod.

Jutarnja temperatura biće od 15 do 25 stepena.

Posle podne i uveče u Vojvodini, planinskim predelima na zapadu, jugu i jugozapadu uz lokalni razvoj oblacnosti ponegde se ocekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

I u Beogradu će biti veoma toplo i sunčano. Krajem dana i u toku noci uz lokalni razvoj oblacnosti u pojedinim delovima grada moguca pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 24, najvisa dnevna oko 37 stepeni.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni.

Prema izgledima za narednih nedelju dana, u utorak će biti veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40 stepeni, iznad većeg dela sunčano, samo ponegde na severu i u planinskim predelima, uz nesto više oblačnosti, moguća kratkotrajna kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Od srede promenljivo oblačno, sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz postepeni pad temperature. U većini dana temperatura od 24 do 28 stepeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.