U trendu

Davutoglu i turski privrednici u Beogradu

Premijer Turske Ahmet Davutoglu, zajedno sa državno-privrednom delegacijom, stiže sutra u dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje će razgovarati sa srpskim zvaničnicima i učestvovati na poslovnom Forumu Turske i Srbije.

Davutoglu će se tokom posete Srbiji sastati sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković, a glavna tema razgovora biće ekonomska saradnja dve zemlje.

Pored Beograda, planirano je da turski premijer poseti i Novi Pazar i Sjenicu.

Kako je najavljeno iz Privredne komore Srbije, u privrednoj delegaciji Turske biće Omer Džihan Vardan, predsednik Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom i predstavnici najvećih turskih kompanija.

Biće zastupljeni svi privredni sektori, posebno sektori gradjevine i gradjevinskog materijala, energetike, tekstila, nameštaja i delova za nameštaj, rudarstva, šumarstva, auto industrije i delova za autoindustriju, navela je PKS.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je početkom decembra da će sa turskim premijerom doći biznismeni koji su zainteresovani za privatizaciju banja Srbije, izgradnju turističkih kapaciteta i za investicije u srpske kompanije.

Ovo je prva poseta turskog premijera od leta 2010. godine, kada je na toj funkciji bio sadašnji predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Davutoglu je poslednji put posetio Srbiju u junu 2014. godine kao ministar spoljnih poslova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)