U trendu

Deca u vrtićima, ne radi samo „Lastavica” u Padinskoj Skeli

BEOGRAD – Deca iz vrtiću „Lastavica“ u Padinskoj Skeli u čije se dvorište posle jčerašnjih obilnih padavina izlila se kanalizacija, izmeštena su u obližnji vrtić „Vesna“.

„U ‘Lastavici’ se ovaj problem pojavio juče popodne zbog čega smo odmah izmestili decu. Ovo je jedini vrtić koji danas ne radi, budući da su od danas deca vraćena u ‘Pahuljicu’, vrtić koji je juče bio zatvoren“, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je, sa predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem danas obišao „Lastavicu“ u Padinskoj Skeli i rekao da su juče sve ekipe izašle na teren i da se očekuje drenaža dvorišta, posle čega će vrtić moći opet da se koristi.

„Zaposleni su ovde uradili veliki posao i očekujem da se sve u najkraćem roku normalizuje“, rekao je Gak, a saopštila Gradska uprava.

On je istakao da su svi drugi beogradski vrtići u redovnom režimu rada, ali da će se dežurstva nastaviti sve dok se vremenske prilike ne stabilizuju.

Jovičić je rekao da na Paliluli, na levoj obali Dunava koja je bila najjače pogođena nevremenom, u ovom trenutku više od 20 pumpi radi na odvođenju vode.

„Moramo da povećamo svest o potrebi čišćenja kanala. U krajnjoj instanci, ono što nas čeka je izgradnja kanalizacione mreže, koja će trajno rešiti probleme“, rekao je Jovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar