U trendu

Dečje Vaskršnje čarolije ispred Konaka knjeginje Ljubice

BEOGRAD – Tradicionalna manifestacija „Dečje Vaskršnje čarolije“ u okviru koje su deca iz Srbije i regiona oslikavala jaja održana je danas na platou ispred Konaka knjeginje Ljubice, a učesnike „likovne kolonije“ obišao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

U bojenju jaja i crtanju likovnih radova posvećenih Vaskrsu učestvovalo je više od 50 mališana predškoloskog uzrasta i učenika osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Niša, Jagodine, sa Kosova i Metohije, ali iz Republike Srpske i Severne Makedonije.

Deca su različitim tehnikama i bojama oslikavala jaja i osmišljavala crteže, a 20 najbolje ocenjenih radova biće prikazani na izložbi koja he biti održana sutra u 18 časova u galeriji RTS-a.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da je Vaskrs divan praznik koji nas podseća koliko su ljubav, vera i nada značajne u životu i da je uz njih uskrsnuće svega moguće.

„To je najlepša poruka ovog praznika, ali i ovog događaja. Važno je da očuvamo tradiciju i hvala organizatorima što dve decenije okupljaju mališane ovim povodom“, naveo je Radojičih.

Gradonačelnik je mališanima poželeo srećan Vaskrs, kao i da se odmore i druže tokom predstojećih praznika.

Manifestacija koju organizuju „Deca Palilule“ prvi put je održana između 9. i 12.aprila 1999.godine, u vreme NATO bombradovanja, kada je učestvovalo čak 500 mališana.

Organizatori su za nedelju 28. april najavili i tradicionalno takmičenje u tucanju vaskršnjim jajima u Tašmajdanskom parku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar