U trendu

Proslava u centru Beograda: Orilo se „Po šumama i gorama“ (video)

Svečanim defileom od Terazija do Kalemegdana počelo je svečano obeležavanje 73. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Topovi i tenkovi na beogradskim ulicama iznenadili su samo neobaveštene sugrađane koji su na putu do posla prolazili pored Terazija i Palate Albanija.

Kod Spomenika obešenim rodoljubima, u 11 časova je počeo Memorijalni marš „Korakom slobode“, a učesnicima marša obratili su se ministar odbrane Aleksandar Vulin i gradski menadžer Goran Vesić.

Povodom manifestacije „Dani Beograda“, koja će trajati danas i sutra, a sve povodom godišnjice oslobođenja srpske prestonice u Drugom svetskom ratu, predviđena je i parada od Terazija do Trga republike.

Tim povodom Ulica kralja Milana, Terazije i Kolarčeva su „ukrašene“ muzejskim eksponatima, oružjem koje je korišćeno pre više od sedam decenija u odlučujućim bitkama.

Na Trgu republike pripremljena je i bina na kojoj se na velikom panou, uz crvenu zvezdu petokraku, nalazi i natpis „73 godine od oslobođenja Beograda“.

Na raskrsnici Trga Nikole Pašića i Terazija polako se formira kolona, kako od vojnika, tako i građana koji su došli sa raznim zastavama.

Centralna svečanost pod nazivom „Sloboda 2017“ počeće u petak 20. oktobra u 12 časova na aerodromu Batajnica.

Saobraćaj u ulicama Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva biće obustavljen od devet do 14 časova zbog manifestacije kojom se obeležava Dan oslobođenja Beograda a doći će i do izmena trasa na pojedinim linijama gradskog prevoza, saopštio je Beoinfo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.