U trendu

Delta Holding dobitnica glavne nagrade Fondacija Trag za filantropiju

Fondacija „Trag“ je danas uručila nagrade „Virtus“ za filantropiju preduzećima i pojedincima, a glavnu nagradu, za doprinos na nacionalnom nivou, dobila je firma „Delta Holding“.

Saopšteno je da se te nagrade dodeljuju onima koji „na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima“.

Dobitnicima su nagrade uručili ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kajl Skot, ambasadorka Australije u Srbiji, Džulija Fini, ambasador Norveške u Srbiji, Arne Sanes Bjornstad, i zamenica Šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Mateja Norčič-Štamcar.

„Delta Holding“ je nagradjena za program „Fond za budućnost“ koji obuhvata obuku, stipendije i mogućnost zaposlenja učenicima slabijeg materijalnog stanja. Ta kompanija sprovodi i program „Treći roditelj“ koji brine o porodicama u krizi, obezbeđuje stručnu podršku za njihovo bolje funkcionisanje i doprinosi smanjenju siromaštva. „Delta Holding“ je Gradu Beogradu poklonila skulpturu “Odande dovde“, zajednički rad Mrdjana Bajića i Ričarda Dikona, koji je postavljen u Savskom pristaništu.

Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, nagradu je dobio „Rudnik i flotacija Rudnik“ za adapataciju Doma kulture, dve osnovne škole i Doma penzionera na Rudniku, a za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora „Nelt Co.“, za strateško partnerstvo s kreativnim habovima „G12 HUB“ i „Nova Iskra“, s kojima je sastavljen besplatan program obuke za studente.

Kompanija „Nag“ dobitnica je nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće, za pomoć starima, interno raseljenima i izbeglima, osobama koje boluju od side i deci bez roditeljskog staranja, kao i deci i starijima koji žive na ulici.

Nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio Milorad Jurković – „Stolar Mile“, dobrotvor iz Beočina, koji pravi i poklanja stolice za bebe, i drugi nameštaj, i prikuplja pomoć za siromašne.

Specijalnu nagradu je dobila „Banca Intesa“ za program korporativnog volontiranja „Intesa od srca“ kroz koji su zaposleni banke prošle godine u neprofitne inicijative je uložili više od 6,500 radnih sati.

Specijalna nagrada je pripala i Vesn Bondžić iz Vrnjačke Banje za individualni doprinos razvoju filantropije u lokalnoj zajednici, time što pomaže obolelima od raka, radi na edukaciji i promociji preventivnih pregleda, a, zahvaljujući njenoj upornosti, 2017. godine je nabavljen i aparat za preventivne preglede u Domu zdravlja.

Jovan Simić iz Beograda je nagradjen kao mlad filantrop jer je osnivač humanitarne organizacije „Zajedno za život“, a prošle godine je organizovao „Sportski Bazar“, „Veliku Humanitarnu fudbalsku utakmicu“ u Užicu, „Humanitarnu večeru“ sa Miroslavom Raduljicom, akciju „Penal za život“ i „Humanitarnu večeru s fudbalerima Crvene Zvezde“. Kroz te akcije je sakupio više stotina hiljada evra, najviše za decu kojoj je neophodno lečenje.

Kroz nagradu „Virtus“, ustanovljenu 2007. godine, Fondacija „Trag“ 11 godina promoviše filantropiju u Srbiji i podstiče preduzeća i pojedince da rade i za opšte dobro.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike