U trendu

Deo medija dve godine spinuje priču o cenzuri

Ministar kulture i informisanja u tehničkom mandatu Ivan Tasovac izjavio je da nije video izložu Srpske napredne stranke (SNS) „Necenzurisane laži“ i ocenio da dve godine deo medijske scene „spinuje“ priču o cenzuri i autocenzuri.

„Bez obzira na medijske zakone, povlačenje države iz vlasničke strukture medija i projektno sufinansiranje, već dve godine smo suočeni sa neopevanim entuzijazmom dela naše medijske scene da spinuje priču o cenzuri ili autocenzuri i konstantno celokupnoj javnosti deli moralne lekcije“, naveo je Tasovac za dnevni list Blic.

On je ocenio i da Vlada Srbije poštuje novinare i novinarsku profesiju.

„Zato komisije koje predlažu medijske sadržaje i kako rasporediti novac gradjana Srbije, većinski čine eksperti novinarskih udruženja i medijskih asocijacija. To bi trebalo da bude garant objektivnosti i neupliva politike“, naveo je Tasovac.

SNS je sinoć u galeriji „Progres“ otvorila izložbu „Necenzurisane laži“, na kojoj su predstavili više od 2.000 članaka, tvitova i naslova iz dela medija, koji prema njihovom mišljenju negativno pišu o predsedniku i funkcionerima te stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.