U trendu

Dešavanja sa Uneskom inscenirana pobeda

Internacionalni sekretar Demokratske stranke Vladimir Todorić ocenio je da je danaÅ¡nje odbijanje Generalne skupÅ¡tine Uneska da primi Kosovo u članstvo „svakako dobra vest, ali da ne moÅŸe predstavljati iznenađenje“.

„Kao Å¡to je Demokratska stranka obavestila javnost Srbije, za učlanjenje Kosova u Unesko je bila potrebna dvotrećinska većina koja nije postojala nijednom tokom rasprave o ovom pitanju proteklih meseci. U svim svojim kontaktima sa evropskim socijaldemokratskim partijama, pored naÅ¡eg zalaganja za pitanje srpske kulturne baÅ¡tine, dobijali smo informacije da je skoro nemoguće zamisliti ulazak Kosova u ovu međunarodnu organizaciju“, navodi se u izjavi Todorića dostavljenoj medijima.

Dodao je da je DS dobijala pitanje od sestrinskih evropskih partija zašto se u javnosti Srbije pravi atmosfera nacionalne tragedije zbog maltene sigurnog članstva Kosova kada se to neće desiti.

„To pitanje je bilo pojačano i činjenicom da je od građana Srbije skoro sakrivena vest da je Kosovo nedavno potpisalo SSP sa Evropskom unijom posle niza ulazaka u razne međunarodne organizacije“, naveo je funkcioner DS. 
Prema njegovim rečima, dešavanja sa Uneskom su bila inscenirana pobeda da bi se vlast u Srbiji imala bilo čime pohvaliti u nedostatku boljih vesti.

„Vlast koja se odrÅŸava stalnom produkcijom neprijatelja i laÅŸnih pobeda neće doneti niÅ¡ta dobro građanima Srbije“, ocenio je Todorić.

Kosovo danas nije primljeno u članstvo Unesko, a za to su mu nedostajala tri glasa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar