U trendu

Diković: Vojska potvrdila da je ključni oslonac stabilnosti i bezbednosti države

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković ocenio je večeras da su pripadnici Vojske Srbije u 2015. godini potvrdili da su ključni oslonac stabilnosti i bezbednosti države.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Diković je na tradicionalnom prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Beogradu, rekao da su „u godini koju ostavljamo, uprkos teškoćama, izazovima i rizicima, ministarstvo i vojska, nadahnute slavnim tradicijama našeg naroda uspele da održe svoje sposobnosti za realizaciju misija koje su im poverene“.

„Učešćem na paradama u Moskvi i Pekingu, rame uz rame sa najjačim vojskama sveta, predstavljali smo našu zemlju dostojanstveno i nedvosmisleno pokazali na kojim civilizacijskim i slobodarskim vrednostima počiva naše društvo“, rekao je Diković.

Obraćajući se predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, on je ocenio i da je u 2015. bilo i teških trenutaka, koje su svi zajedno preživljavali.

„Želim pred vama i pred patrijarhom da odam priznanje svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su časno i dostojanstveno obavljali svoje dužnosti, državnički se ponašali u teškom vremenu i pokazali da Srbija uvek može da računa na svoju vojsku“, dodao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Prijemu su, osim predsednika, prisustvovali i patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, dok se kako prenose beogradski mediji, ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je i jedan od organizatora skupa, nije pojavio.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar