Direktor: Učenice nasilne pod uticajem rijalitija

BEOGRAD – Srednja škola u Barajevu pokrenula je disciplinski postupak protiv učenice te škole koja je bila nasilna prema svojoj vršnjakinji, rekao je za Tanjug direktor te ustanove Dobrivoje Jelić nakon što se na društvenim mrežama i u medijima pojavio snimak vršnjačkog nasilja u kome su žrtva i jedna od nasilnica učenice pomenute škole.

Jelić je rekao da takvo nasilje mora da se sankcioniše zbog čega je škola pokrenula disciplinski postupak protiv učenice, dok će policija podneti prijavu za nasilničko ponašanje prema učenici.

Dodao je da će o tome da li će učenica biti isključena iz škole konačnu odluku doneti nastavničko veće.

„Nasilje se dogodilo u dvorištu osnovne škole u Barajevu koja je od naše udaljena oko 200 metara. Ne želimo da zbog ovakvih stvari dođemo na loš glas, iako su devojčice učenice naše škole tek sedam dana“, rekao je Jelić i dodao da je utvrđeno da su učenice ranije razmenjivale uvredljive poruke preko društvenih mreža.

„Sve ono što vide u rijaliti programima, one to reprodukuju. U slučaj je umešana i učenica druge škole koja se došla sa Voždovca da se bije“, naveo je direktor.

Ističe da je nasilna učenica u dosadašnjem školovanju bila primernog vladanja i da nije pokazivala nasilničko ponašanje.

„Iz razgovora sa njom, vidim da ona razume svoje grešku, ne pokazuje nikakvu agresivnost osim one koja se vidi na snimku“, rekao je Jelić.

Kako kaže, razgovarao je sa roditeljima obe učenice, a devojčica koja je bila žrtva nasilja u ponedeljak će krenuti u školu.

„Garantujemo bezbednost učenika u školi. Pokriveni smo kamerama, imamo dežurstva i u dvorištu i u hodnicima škole, ali ne možemo da pratimo decu do kuće“, napominje Jelić.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu lupka žrtvu po glavi i preti joj da će „proći trista puta gore“ ako sve ispriča majci.

Druga devojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala deca dobacuju psovke.

(Tanjug)

Napišite komentar