najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Direktor Vodovoda: Novosadjani više neće piti svetu vodicu

Novoimenovani direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada Gvozden Perković izjavio je danas da će prekinuti praksu osveštavanja vode iz gradskog vodovoda, koju je u poslednje dve godine sprovodilo prethodno rukovodstvo.

“U preduzeću smatramo ovu praksu neprimerenom i nećemo je nastavljati”, rekao je Perković, koga je na mesto direktora kandidovala Liga socijaldemokrata Vojvodine.

On je dodao da će se ubuduće samo skromno obeležavati dan firme, a sredstva namenjena toj proslavi biće uplaćena u dobrotvorne svrhe.

Praksu osveštavanja vode iz gradskog vodovoda uvelo je rukovodstvo preduzeća u vreme dok je njime upravljao Pokreta Dinara-Drina-Dunav. Tu praksu je inicirao tadašnji savetnik direktora Vodovoda i kanalizacije Tomislav Bokan.

Vest da je sveštenik Srpske pravoslavne crkve osveštao vodu iz gradskog vodovoda preneli su i veliki svetski mediji 2015. godine, a voda je osveštana i ove godine u januaru, na verski praznik Bogojavljenje, koji je proglašen krsnom slavom firme.

Praksu javnih i komunalnih preduzeća da obeležavaju krsnu slavu ranije je kritikovala i pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih, koja je kazala da se na taj način krši načelo sekularnosti države i jer je krsna slava porodični običaj.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike