U trendu

Dispečerski centar u Novom Sadu jedno veliko ništa

Predsednik Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da je dispečarski centar Elektroprivrede Srbije u Novom Sadu, čije je otvaranje najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić, „jedno veliko ništa“ koje ne može da zameni Elektrovojvodinu.

„Dispečerski centar ne može predstavljati zamenu za tako nešto, to je čisto tehnička služba, i ako je Vučić samo to obećao, onda je to jedno veliko ništa“, rekao je Pajtić za dnevni list „Politika“ od četvrtka.

U intervjuu povodom sastanka Vučića sa predsednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom, pokrajinski premijer je podsetio da je LSV u Skupštini Vojvodine glasala da se protivi gašenju Elektrovojvodine.

On je rekao da bi gašenje dovelo do toga da uspešna kompanija bude pripojena neuspešnima i da „ono što su ljudi ozbiljno i odgovorno radili, propadne“.

„Tražili smo da Elektrovojvodina zadrži status privrednog društva radi obezbeđivanja kvalitetnije i sigurnije isporuke električne energije, ali i radi očuvanja imovine upravo u interesu građana koji su tu Elektrovojvodinu i gradili“, istakao je Pajtić.

On je dodao da nije dobro to što predsednik Vlade Srbije mesecima ignoriše zahteve pokrajinske vlade da se održi zajednička sednica u vezi sa nastalim problemima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.