U trendu

Djordje Vukadinović isključen iz poslaničkog kluba DSS

Predsedništvo Demokratske stranka Srbije (DSS) isključilo je danas Djordja Vukadinovića iz poslaničkog kluba DSS i zatražilo mu da odmah vrati poslanički mandat, jer nanosi političku štetu toj partiji.

„Djordje Vukadinović vodi otvorenu kampanju protiv DSS, iznoseći ordinarne laži o njenoj saradnji i političkom približavanju vladajućim strankama, očigledno nezadovoljan doslednim nepristajanjem DSS da se stavi u funkciju zapadnih interesa, bilo ko da ih sprovodi“, navelo je Predsedništvo u obrazloženju odluke o isključenju Vukadinovića.

U saopštenju se navodi da je Vukadinović, kada je postao poslanik na listi DSS, preuzeo obavezu da zastupa stavove te stranke, ali on „u dužem periodu zastupa lične, stranci potpuno suprotne“ interese.

„Vukadinović se na izbornoj listi DSS našao kao nestranačka ličnost koja se zalagala za formiranje bloka patriotskih stranaka i širenje ideje o neophodnosti vodjenja državno i nacionalno odgovorne politike. Danas je, medjutim, svoju energiju usmerio u uzaludnom pokušaju da DSS privede procesu okupljanja evrofanatičnih opozicionih stranaka u sukobu sa aktuelnom vlašću i traganju za zajedničkim predsedničkim kandidatom“, navodi se u saopštenju.

Vukadinović je ranije najavio da će istupiti iz poslaničkog kluba DSS ako ta stranka potvrdi koalicije sa Srpskom naprednom strankom u beogradskim opštinama Voždovac i Vračar. Pre dva dana potpredsednik DSS Miloš Jovanović rekao je Vukadinoviću da su te koalicije potvrdjene i pozvao ga da istupi iz poslaničkog kluba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar