U trendu

Djordjević i ambasador Kube o saradnji dve zemlje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević razgovarao je danas sa ambasadorom Kube Gustavom Tristom del Todom o unapredjivanju saradnje dve zemlje u oblastima od zajedničkog interesa.

Iz ministarstva je saopšteno da su sagovornici razgovarali i o sprovodjenju Memoranduma o saradnji u oblasti rada i socijalne politike dva resorna ministarstva, potpisanog prošle godine prilikom službene posete ministra Djordjevića Kubi.

Djordjević je kazao da da ima prostora da se prijateljski odnosi Srbije i Kube, koji traju punih 70 godina još više prošire, posebno u oblastima koje se tiču Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i u vezi sa tim rekao, da bi tome posebno doprinela poseta ministarke rada i socijalne sigurnosti Kube.

Gustav Trist del Tod zahvalio je ministru Djordjeviću na dosadašnjem angažovanju u cilju približavanja i produbljivanja bilateralnih odnosa Srbije i Kube.

On je istakao da će prioritetni planovi rada resornog ministarstva naići na podršku Kube u narednom periodu i poručio da će nastojati da ministarka rada i socijalne sigurnosti Margarita Gonzales poseti Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.