U trendu

Djordjević i Lončar sa ambasadorom Danske o podršci prevenciji dijabetesa

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarali su danas sa ambasadorom Danske Andersom Hogardom o konkretizaciji dalje saradnje dve zemlje, izmedju ostalog i o sistemu socijalne zaštite i podršci prevenciji dijabetesa u gradovima širom Srbije.

Djordjević je naglasio da će resor kojim rukovodi nastojati da intenzivira i unapredjuje bilateralne odnose sa Danskom i istakao da je u prethodnom periodu akcenat saradnje dveju zemalja bio na upoznavanju sa danskim sistemom socijalne zaštite i informacionim sistemima koji ga podržavaju kao i sa zakonodavstvom u toj oblasti radi izgradnje sistema socijalnih karata u Srbiji po uzoru na danski model.

U saopštenju ministarstva je navedeno da Danska ima vodeću ulogu u prevenciji dijabetesa u svetu i da se u Srbiji promoviše značaj ranog otkrivanja te bolesti.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je značaj bavljenja prevencijom te bolesti koja u svetu uzima maha, i naglasio da će resor kojim rukovodi uzeti značajnu ulogu u prevenciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.