U trendu

Djordjević i Toplin razgovarali o osobama sa invaliditetom, radnicima i investitorima

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas u razgovoru sa ruskim kolegom ministrom Maksimom Topilinom u Moskvi da je razmena iskustava sa Rusijom u različitim oblastima od izuzetne važnosti za Srbiju.

Kako je prenelo Ministarstvo za rad, Djordjević je rekao da je jedan od prioriteta, kako Srbije tako i Rusije, briga o osobama sa invaliditetom i unapredjenje njihovog položaja i uslova za život.

On je kazao da je Srbija u toj oblasti sledila i primere dobre prakse koji se sprovode u Rusiji.

„Cilj Vlade Srbije jeste da stvori moderno društvo u kom neće postojati nijedan oblik diskriminacije. Osobe sa invaliditetom posmatramo kao ravnopravne članove društva, a njihov položaj kao pitanje ljudskih prava“, rekao je Djordjević i dodao da je po uzoru na svog kolegu Topilina izradio i vizitkarte štampane na Brajevom pismu.

Srpski i ruski ministar razgovarali su i o položaju radnika i dolasku investitora iz Rusije u Srbiju.

Djordjević je kazao da je važno da radnici budu zaštićeni, a poslodavci zadovoljni, što će stvoriti dobru klimu za poslovanje i investiranje.

„Očekujemo da prilikom zvanične posete predsednika Vladimira Putina Srbiji, bude potpisano više zvaničnih sporazuma izmedju resornih ministarstava dveju zemalja“ rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.