U trendu

Djordjević: Jedan od prioriteta ostaje briga o deci

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da jedan od prioriteta resornog ministarstva ostaje briga o deci i da će nastaviti da preduzimaju aktivnosti kako bi sva prava deteta u punoj meri bila zaštićena.

Djordjević, koji je obišao Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici i Ustanovu za decu i mlade „Sremčica“, rekao je da je obaveza Vlade Srbije da svim mališanima stvori jednake mogućnosti za srećno i bezbrižno detinjstvo.

„Drago mi je što vidim da se u Centru u Zvečanskoj iz dana u dan unapredjuju uslovi u kojima naša deca odrastaju. Ministarstvo će nastaviti da pruža podršku svim ustanovama koje brinu o najmladjima, kako bi njihovim štićenicima omogućili bolje uslove života. Briga i staranje o deci moraju biti na visokom nivou, jer želimo da im pružimo bezbrižno detinjstvo“, kazao je Djordević, a preneo njegov kabinet.

Djordjević je po obilasku Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj sa saradnicima posetio i Ustanovu za decu i mlade „Sremčica“ gde je obišao radove na dovodjenju toplovoda do kotlarnice u krugu Doma, koje izvode „Beogradske elektrane“.

„Zadovoljan sam kako napreduju radovi na priključenju na daljinski sistem grejanja, odnosno na gradsku mrežu, kao i na uredjenju dvorišta i asfaltiranju svih staza i igrališta u sklopu ove ustanove, kako smo i ranije obećali, jer želimo da korisnicima olakšamo kretanje u krugu ustanove“, rekao je Djordjević.

Sa ministrom ustanove su obišli i državni sekretar Nenad Nerić i pomoćnica ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Suzana Mišić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.