U trendu

Djordjević: Ove godine iz budžeta 58 milijardi dinara za brigu o porodici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da je porast nataliteta osnovni cilj Srbije i dodao da je ove godine iz budžeta izdvojeno 58 milijardi dinara za brigu o porodici.

Učestvujući na subregionalnoj konferenciji „Promocija napretka u implementaciji Agende 2030“ u Beogradu, ministar je kazao da su u planu nove izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Djordjević je podsetio da je jedan od bitnijih segmenata na kojem radi Ministarstvo rada, izmena i dopuna Zakona o radu, planirana za 2020. godinu čime će se, kako je ocenio, unaprediti poslovanje u Srbiji.

„Stalnim razgovorima sa poslodavcima, sindikatima i stranim investitorima trudimo se da omogućimo bolje uslove za rad, kako radnicima, tako i poslodavcima. Do kraja godine u planu nam je i donošenje Zakona o socijalnom preduzetništvu, kao i Zakona o radu na lizing“, rekao je Djordjević a prenelo Ministarstvo rada.

On je dodao da je jedan od prioriteta ministarstva uvodjenje socijalnih karata koje će, kako je naveo, omogućiti izmene Zakona o socijalnoj zaštiti.

Govoreći o migrantskoj krizi, ministar je naveo da je Srbija dobila pohvale Evropske unije za odnos prema migrantima, pogotovo prema maloletnim migrantima bez pratnje kojima, kako je rekao, obezbedjuje osnovno pravo na obrazovanje i bezbrižno detinjstvo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar