Djordjević: Srbija nastoji da otvori što više sigurnih kuća radi zaštite žena kojima je …

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević obišao je danas Sigurnu kuću u Pančevu gde je kazao da Srbija nastoji da otvori više Sigurnih kuća i na taj način obezbedi utočište onim ženama kojima je to neophodno.

Kako je saopštilo ministarstvo rada, Djordjević je kazao da bi se nakon otvaranja više Sigurnih kuća uspostavila njihova medjusobna saradnja i koordinacija, što bi unapredilo i sam rad tih ustanova, a samim tim i obezbedila i veću bezbednost i zaštitu žena.

„Nesamostalnost i zavisnost žena je jedan od rizika koji nas vodi ka nasilju u porodici i svemu onome protiv čega se borimo. Porodično nasilje predstavlja ključnu senzitivnu temu u društvu, i o njoj mora više da se razgovara“, rekao je Djordjević.

Prema njegovim rečima, neophodno je eliminisati stereotipe koji postoje kada su u pitanju prava muškaraca i žena i aktivno raditi na ekonomskom osnaživanju žena, jer se time podstiče njihova nezavisnost.

„Položaj žena u Srbiji već je na zavidnom nivou. Zadatak Vlade Srbije jeste da taj nivo dodatno podiže i verujem da ćemo u tome i uspeti“, rekao je Djordjević i dodao da se na taj način stvara moderno, demokratsko društvo.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike