U trendu

Djordjević: Svi korisnici socijalne zaštite treba da dobiju ono što im pripada (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević danas je izjavio da Vlada Srbije nastoji da u oblasti socijalne zaštite primeni najviše svetske standarde i da svi korisnici dobiju ono što im pripada.

„Socijalna zaštita je jedan od najvažnijih poslova u ministarstvu. Briga o gradjanima se oslikava kroz socijalnu zaštitu i socijalnu sigurnost“, rekao je Djordjević u Beogradu na sastanku Saveta Evropskog udruženja medicinskih stručnjaka iz oblasti osiguranja i socijalnog osiguranja (EUMASS).

Skup je organizovao Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje kojem je, kako je naveo Djordjević, poveren deo poslova iz oblasti socijalne zaštite, kao što je medicinsko veštačenje.

„Medicinska veštačenje su značajna jer je to proces u kojem se donose odluke da se nekome da pravo na nešto i važno je da svako dobije ono što mu pripada“, kazao je Djordjević.

Naveo je da stručnjaci za potrebe PIO fonda godišnje obave 90.000 predmeta medicinskih veštačenja i da imaju veliku odgovornost.

„Značajna nam je razmena iskustva u ovoj oblasti sa EUMASS-om i njihova pomoć kako bi izgradili društvo koje ima socijalnu zaštitu i socijalnu sigurnost na najvišem nivou“, rekao je Djordjević.

Dodao je da Srbija priprema izradu socijalnih karti po uzoru na Dansku koja ima, kako je ocenio najbolji sistem socijalnih karti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.