U trendu

Djordjević: U narednim godinama više sredstava za unapredjenje položaja ranjivih grupa

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da će u narednim godinama biti izdvajano više sredstava za unapredjenje položaja ranjivih grupa.

On je na Nacionalnoj medjusektorskoj konferenciji posvećenoj filantropiji kazao da je socijalna pravda jedna od vrednosti Vlade Srbije.

„Veoma nam je bitno da, paralelno sa uredjenjem zakonodavnog okvira, uspostavljanjem održivog privrednog razvoja i stvaranjem jednakih uslova za sve subjekte koji se takmiče u uslovima slobodnog tržišta, razvijamo i podstičemo društveno odgovornu svest, solidarnost i empatiju kod što većeg broja fizičkih i pravnih lica koja posluju u našoj zemlji“, rekao je Djordjević a prenelo Ministarstvo rada.

Navodeći da je taj resor u prethodnom periodu preduzeo mere na polju socijalnog zapošljavanja, inkluzije, brige o starima i osobama sa invaliditetom, Djordjević je kazao i da je pokrenuta medijska kampanja „J=dnaki“ kojom se kroz promo spotove, koji se emituju na TV programima sa nacionalnom frekfencijom, šalje poruka „da su svi gradjani Srbije jednaki“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.