U trendu

Đurić u zavojima prvi put pred kamerama: Vukli su me kao psa i pevali „Alahu ekber“ (foto)

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srpske liste počeo je nešto posle 11 časova u zdanju na Andrićevom vencu.

Sastanku prisustvuju i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar Predsedništva Nikola Selaković.

Marko Đurić stigao je na sastanak u Predsedništvo nakon što je juče u Kosovskoj Mitrovici i Prištini preživeo brutalan linč od strane specijalne jedinice kosovske policije.

Đurić, koji se prvi put obratio javnosti posle hapšenja, rekao je da je ponosan na srpski narod, koji se, kako je rekoa, odbranio gandijevskim metodama.

„To za mene nisu policajci, to je razularena teroristička banda. Poslali su ih na goloruke i nenaoružane ljude. To je sramota i njih i onih koji su ćutali i tako se saglasili“, rekao je.

Đurić je rekao da su pripadnici kosovske policije nisu zvaničnici već „naoružane falange“ i istakao da su njega „vukli kao psa“, da su pokušavali da ga ponize, kao i Srbiju i srpski narod.

„Stavili su me u jedan od transportera, udarali me, pokušavali su da me zastraše, nabijali mi pušku u stomak, jedan je izvadio i nož, slikali su selfije. Pevali su na putu do Prištine, uzvikivali ‘Alahu ekber'“, rekao je Đurić.

Ipak, kako je rekao, on ima bolove, ali se oseća dobro.

„Da nije bilo jednog poziva iz Beograda, nasilje i teror nad Srbima bi se nastavio“, rekao je Đurić, ali nije rekao koji je to bio poziv.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)