Djurović: Nema realne opasnosti za gradjane

Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Djurović izjavio je povodom tuče migranata na Zelenom vencu u Beograd da što pre treba rešiti problem sa migrantima koji žive na ulicama, izvan centara za azil, ali da nema realne opasnosti po gradjane Srbije.

„Migranti su sve više na otvorenom, ima ih dosta u Beogradu i u drugim urbanim mestima u zemlji, ozlojadjeni su što ne mogu dalje, vrlo često maltretirani na granicama i vraćeni u Srbiju. Na taj način imamo hroničnu situaciju koja utiče na njihovo psihofizičko stanje, tako da su sve više razdražljivi“, rekao je Djurović za tv N1.

Prema rečima Djurovića, migranti se najčešće sukobljavaju oko usluga krijumčarenja.

„Migranti se najčešće sukobljavaju onda kada neko nekoga prevari za neku uslugu, kada neko nekom uzme novac, kada neko ne vrati novac“, rekao je Djurović.

On je dodao da dodatni problem predstavljaju etničke razlike medju migrantima.

„Arapi nisu u dobrim odnosima sa ljudima koji govore persijski jezik, Iranci nisu dobri sa Pakistancima, ni sa Avganistancima, to su dodatni problemi“, ocenio je on i dodao da u Srbiji treba da postoji više institucija koje će se baviti tim problemima i zaštiti gradjane.

Jedna osoba je stradala, a dve su teško povredjene danas posle 15.00 časova u tuči migranata na Zelenom vencu u Beograda. Uhapšeno je nekoliko migranata.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike