U trendu

Do kraja godine zakon o rodnoj ravnopravnosti

Savetnik premijera i predsednik radne grupe za izradu nacrta zakona o rodnoj ravnopravnosti Vladimir Božović izjavio je danas da Vlada Srbije želi najširi mogući konzenzus u stvaranju tog zakona koji bi do kraja godine trebalo da bude usvojen.

Božović je u Palati Srbija u Beogradu, otvarajući prvi radni sastanak Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost o pripremi Strategije rodne ravnopravnosti, rekao da će o toj temi biti konsultovane sve civilne organizacije, ali i crkvene zajednice i brojne nadležne institucije kako bi se do kraja godine normativno rešilo pitanje rodne ravnopravnosti.

On je najavio da bi predlog zakona mogao biti u skupštinskoj proceduri već na jesen.

„Potrebno je napraviti takav zakonodavni okvir koji će učiniti Srbiju zemljom koja će rešavati pitanja iz tako važne oblasti na način kojim može da se ponosi“, istakao je Božović.

Na današnjem sastanku, na kojem je učestvovalo nekoliko desetina predstavnika nevladinih organizacija, razmotrene su prednosti i mane petogodišnje Strategije o rodnoj ravnopravnosti koja ističe ove godine i dati predlozi za novu petogodišnji dokument.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar