U trendu

Do sledeće godine završetak obnove Stomatološkog fakulteta

BEOGRAD – Ministar prosvete Mladen Šarčević obišao je danas radove na Stomatološkom fakultetu u Beogradu u koje je za poslednje tri godine uloženo 470 miliona dinara, a kompletan završetak očekuje se sledeće godine u ovo vreme.

Šarčević je rekao da je Stomatološki fakultet sada na nivou koji se ne može videti ni u mnogo razvijenijim zemljama, te da predstavlja ponos Univerziteta u Beogradu.

On je istakao da je akademska godina nezvanično počela sa predlogom koji je predat Narodnoj skupštini da ceo Univerzitet u Beogradu postane Univerzitet od nacionalnog značaja.

To će, kaže, biti potvrda kvaliteta UB, kao i motivacija za druge Univerzitete da teže kvalitetu.

Dekan Stomatološkog fakulteta Miroslav Vukadinović kaže da je veoma zadovoljan tempom kojim se odvijaju radovi, te da je urađeno oko 4.000 kvadrata, a da će sledeće godine biti završena i garaža i Istraživački centar.

On je istakao da je 96 odsto utrošenih sredstava finansirao sam fakultet, te da će novo rukovodstvo koje dolazi u ponedeljak nastaviti i unaprediti radove.

„Za sada je renovirano i opremljeno oko 4.000 kvadrata, završen je mali amfiteatar, čitaonica, biblioteka, studentski klub i sada su u završnoj fazi garaža i istraživački centar. Sredstva su za sve do krova obezbeđena, ugovori potpisani“, naveo je Vukadinović.

Dodaje i da taj fakultet već sada ima sve što je potrebno, ali da želi da bude prvi i najbolji u ovom delu Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.