U trendu

Dobrovoljno davanje krvi u SNS,za pola sata 50 jedinica krvi

BEOGRAD – Srpska napredna stranka (SNS) organizovala je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Gradskog odbora u Beogradu gde je u prvih pola sata akcije prikupljeno oko 50 jedinica krvi.

Šef Odborničke grupe te stranke u Skupštini grada Aleksandar Mirković rekao je da se Gradski odbor SNS-a već nekoliko godina tradicionalno odaziva pozivu Instituta za transfuziju krvi i organizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi.

On je naveo da je u prvih pola sata akcije prikupljeno oko 50 jedinica krvi i izrazio očekivanje da će do kraja dana biti obezbeđeno između 250 i 300 jedinica krvi.

„Na ovaj način, članovi SNS-a pokazuju da su pored političkog delovanja otvoreni i za humanitarni rad“, rekao je Mirković novinarima i zahvalio Institutu za transfuziju krvi na saradnji uz napomenu da će se SNS i ubuduće odazivati njegovim pozivima.

Mirković je kazao da su prethodnih nedelja u sličnim akcijama opštinskih odbora SNS u Obrenovcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Grockoj, Barajevu, Sopotu i Surčinu prikupljene 184 jedinice krvi.

Ivana Rodić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije istakla je važnost organizovanja akcija davanja krvi u letnjim mesecima, jer su, kako kaže, zalihe krvi manje nego u drugim periodima godine.

„Svake godine u septembru, uz veliku humanost članova SNS-a, prikupimo značajne jedinice krvi, a ove godine je akcija bila šira nego prethodnih godina pošto je bilo uključeno i sedam opštinskih odbora“, rekla je Rodićeva.

Ona je pozvala sve članove SNS-a i sve građane Srbije da se tokom cele godine uključuju u akcije dobrovoljnog davanja krvi jer stabilne rezerve krvu u jednoj državi, kako podseća, zavise od svakog pojedinca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.