U trendu

Dodatni kapaciteti za smeštaj osoba bez krova nad glavom

BEOGRAD – U Beogradu su spremni dodatni kapaciteti u izdvojenoj jedinici Prihvatilišta na Autokomandi za prijem lica bez krova na glavom, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

U poslednjih sedam dana, Centar za socijalni rad je zbrinuo devet korisnika u prihvatnom centru na Vračaru, kao i u drugim ustanovama socijalne zaštite.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je Sekretarijat u svakodnevnom kontaktu sa ustanovama socijalne zaštite koje pružaju urgentno zbrinjavanje korisnika.

„Zbog niskih temperatura, spremni su dodatni kapaciteti u izdvojenoj jedinici Prihvatilišta na Autokomandi. Omogućili smo dodatnih 20 ležaja za smeštaj korisnika koji se usled najavljenih ledenih dana nađu na ulicama glavnog grada. Pre samog smeštaja, svaki korisnik se testira pi-si-ar testom, koji je za ova lica besplatan, a obezbeđen je preko Centra za socijalni rad“, navela je Stanisavljević.

Istakla je da objekat ima i izolacioni blok gde korisnici borave pre ulaska u kolektivni smeštaj.

Stanisavljević dodaje da u Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Beogradu trenutno boravi 69 lica kojima se pruža stručna pomoć, privremeni smeštaj, ishrana, higijenske i zdravstvene usluge.

Pored Prihvatilišta za odrasla i stara lica, beskućnicima su dostupni i dnevni centri na Starom gradu i Voždovcu, koji rade produženo, gde mogu da dobiju kuvani obrok, toplu garderobu i higijenska sredstva.

„Grad Beograd spremno je dočekao i ovaj hladni talas i najavljene niske temperature. Dostupni smo 24 sata u svim službama socijalne zaštite kako bismo stigli do svakog lica kojem je potrebna naša pomoć“, zaključila je sekretarka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar