U trendu

Dodeljene Svetosavske nagrade

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uručili su danas u Beogradu pojedincima i institucijama Svetosavske nagrade za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapredjivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Dodljeno je 17 priznanja, a medju dobitnicima su učenici i nastavnici, ali i institucije. Jedan od dobitnika je i Vlada Japana.

Ministar prosvete Srdjan Verbić rekao je danas na konferenciji za novinare da su nagradjeni oni koji su ostvarili visoka postignuća u svom radu, ali i oni koji su podelili svoja znanja sa drugima i pomogli da se u obrazovnom i vaspitnom procesu postignu rezultati koji doprinose ukupnom kvalitetu obrazovnog sistema Srbije.

„To su ličnosti koje se ističu svojim znanjima, uspesima i karakterom. Oni doprinose dobrom radu ustanova iz kojih dolaze…To su i institucije koje su odličnim rezultatima pokazale posvećenost obrazovnoj delatnosti, koja nude kvalitetnu nastavu i programe, razvijaju podsticajnu atmosferu, toleranciju i veru u druge“, kazao je on.

Verbić je svim dobitnicima čestitao na „pokazanom uspehu, dobroti i veri u obrazovanje“.

„Nadam se da će saznanje da su i drugi uvideli kvalitet vašeg rada za vas lično predstavljati motiv i podsticaj da istrajete u svim naporima i budućim postignućim“, kazao je on.

Verbić je naveo i da Svetosavska nagrada dodeljuje u spomen na prosvetitelja koji je razumeo važnost učenja i deljenja dobra sa drugim.

Medju dobitnicima su Predškolska ustanova „Radost“ iz Novih Banovaca, OŠ „Milinko Kušić“ iz Ivanjice, gimnazija Isidora Sekulić iz Novog Sada i Elektronski fakultet u Nišu.

Nagrade su dobili vaspitač Ljiljana Dragutinović iz PU „Vračar“, nastavnica Sonja Paripović iz novosadske OŠ „Sonja Marinković“, profesorka Zorica Sorak iz OŠ „Stanislav Sremčević“ iz Kragujevca, profesor Goran Petrović OŠ „Mladost“ iz Beograda, nastavnik Svetlana Radlovački iz „Školskog centra Nikola Tesla“  u Vršcu, kao i Predrag Stojčetović iz Školske uprave Kosovska Mitrovica.

Plaketu su primili učenici Žarko Ivković iz OŠ „Siniša Janjić“ iz Vlasotinca, Danica Cvetković iz prokupačke OŠ „Ratko Pavlović – Ćićko“ , Milica Šimonović iz „Posavsko-tamnavske srednje škole“, Vladimirci, i Nikola Tepić iz Treće beogradske gimnazije i student Jovan Milić.

Medju nagradjenima je i učenik Matematičke gimnazije iz Beograda Aleksa Konstantinov, koji je nedavno osvojio medalju na matematičkom takmičenju u Kazahstanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar