U trendu

Dogovorena saradnja Srpsko-ruskog centra i kompanije Tigar

Predstavnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša posetili su danas Kompaniju “Tigar“ u Pirotu i sa rukovodstvom razgovarali o poslovanju te kompanije i mogućnostima buduće saradnje.

Direktor „Tigra“ Vladimir Ilić rekao je da je reč o veoma značajnoj poseti čiji je cilj da se upoznaju sa poslovanjem i proizvodnim pogonima i mogućnostima otvaranja ruskog tržišta.

„Već smo obavili neke razgovore o tome. Razmenićemo i neka iskustva oko mogućih obuka za naše radnike obezbedjenja i reagovanjima u hitnim situacijama. Razgovarali smo o i trening obukama i nekim partnerstvima“, rekao je Ilić.

On je dodao da su dogovorili prezentaciju proizvoda te kompanije u Rusiji i dodao da „Tigar“ ne plasira svoje proizvode na tržištu Rusije, iako Srbija ima carinske olakšice.

Direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra Bojan Glamočlija je rekao da su razgovarali o obukama i treninzima i da imaju odlične mogućnosti za obuku vatrogasaca, spasilaca i civilne zaštite.

„Ima ovde dosta industrijskih vatrogasaca, a naš Centar će pomoći sa svim svojim kapacitetima. Mislim da će biti odlična saradnja. Saradjujemo sa Ministarstvom za vanredne situacije Ruske federacije. Videli smo proizvode koje ćemo pokušati da prosledimo u Rusiji“,rekao je Glamočlija.

Predstavnicima Centra prikazana je pokazna vežba Vatrogasne jedinice „Tigar“ obezbedjenja, a obišli su i pogone fabrika obuće i tehničke gume.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar