U trendu

Dogovoreni projekti se moraju realizovati

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom koji mu je preneo poziv predsednika Si Djinpinga da poseti Kinu „i poruku da se svi dogovoreni projekti moraju realizovati u najkraćem mogućem roku“.

Li Mančang je predsednik Srbije uručio pismo predsednika Kine u kojem se izražava zahvalnost na organizaciji i prijemu tokom nedavne posete kineske delegacije Srbiji.

Ambasador je naglasio spremnost kineske strane „da 30. juna potpiše ugovor o preuzmanju Železare Smederevo, zatim da investira u oblast energetike, prehrambene industrije, namenske industrije, petrohemiju, zdravstvo, kulturu i turizam“, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo posetom predsednika Kine i podvukao da su već vidljivi njeni rezultati i efekti, navodi se u saopštenju.

„Dragocena je spremnost kineske strane da ulaže u Srbiju, a posebno u proizvodnju“, naglasio je Nikolić i dodao da će time dve zemlje snažno učvrstiti prijateljstvo i da je otvaranje novih radnih mesta od vitalnog značaja za Srbiju.

Predsednik Kine je u Srbiji bio od 17. do 19. juna, a tokom posete su potpisana 22 sporazuma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.