U trendu

Dom zdravlja u Lučanima dobio prvi reanimobil

LUČANI – Dom zdravlja u Lučanima danas je dobio prvi reanimobil, sanitetsko vozilo koje će, kako je rekla direktorka DZ Gordana Gašević, značajno olakšati prevoz pacijenata, te obezbediti kvaliteniju pomoć pacijentima.

„Vozilo je opremljeno kompletnom medicinskom opremom od defribilatora, EKG aparata, respiratora do nosila za transport pacijenata, što će nam mnogo olakšati prevoz pacijenata od kuće do Doma zdravlja, i medicinskom osoblju će biti lakše sa novom i savremenijom opremom“, rekla je Gašević, koja je zahvalila opštini na izdvojenom novcu za vozilo, a posebno predsednici opštine Vesni Stambolić, kja je vozilo danas predala Domu zdravlja.

Inače, ta je investicija vredna četiri miliona dinara, ali, kako je primetila Stambolić, njena prava vrednost se ne meri novcem.

„Reanimobil je praktično pokretna bolnica i sa ponosom mogu da istaknem da ga ni Čačak nema. Četiri godine se odvajalo i planiralo i čekalo na red da u budžetu ima novca kako bismo nabavili ovo vozilo. Vrlo sam ponosna jer znam da će i pacijentima i zaposlenima ovo značiti mnogo. I nadam se da će se u njemu najviše prevoziti porodilje“, rekla je Stambolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.