U trendu

Dosledna podrška Austrije evropskom putu Srbije

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorom Austrije Johanesom Ajgnerom o aktuelnim političkim dešavanjima i procesu evropskih integracija Srbije, saopšteno je iz Vlade.

Ministarka Joksimović posebno je naglasila važnost regionalne saradnje i u tom kontekstu izrazila očekivanje da će konferencija koja se održava u Beču krajem avgusta, kao nastavak berlinskog procesa, dodatno doprineti unapređivanju odnosa u regionu.

Sagovornici su se složili da je poziv premijera Aleksandra Vučića članovima predsedništva Bosne i Hercegovine da posete Beograd pozitivan signal za ceo region, naročito nakon nedavnog napada na premijera Srbije tokom obeležavanja 20 godina od zločina u Srebrenici, navodi se u saopštenju.

Zvaničnici su ocenili da je unapređenje saradnje važno za stabilnost i napredak regiona.

Ambasador Ajgner pohvalio je još jednom napore koje Vlada Srbije preduzima u cilju sprovođenja teških ekonomskih reformi.

On je naglasio da Austrija podržava Srbiju na njenom putu evropskih integracija i rekao da očekuje da se do kraja godine otvore prva poglavlja u pregovorima u pristupanju Srbije EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar