U trendu

'Dosta je bilo' ne odustaje od svog kandidata

Pokret „Dosta je bilo“ saopštio je danas da su poslanici tog pokreta napustili sednicu skupštine zbog „bahatog ponašanja vladajuće većine“ prilikom izbora potpredsednika novog saziva parlamenta, ali da ne odustaje od svog kandidata Jasmine Nikolić za potpredsednicu skupšine.

„Iza njene kandidature stojimo, ali ne po cenu da glasamo onako kako to SNS hoće, i da svoju potrebu da zadovolje koalicione partnere prikazuju kao ‘ustupak’ opoziciji. Nama ‘usluge’ i ‘ustupci’ SNS-a ne trebaju. Očigledno ih je zbunila naša odluka jer nisu navikli da im neko kaže ne, pa su u poslednjem trenutku improvizovali odluku da kandidata liste Dosta je bilo izdvoje i da za ‘ostale’ glasaju u paketu. Ostaje im upražnjeno sedmo mesto. Šou se nastavlja“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je pokret „Dosta je bilo“ glasao protiv toga da skupština ima sedam, umesto šest potpredsednika, a u skladu sa svojim stavom da broj potpredsednika skupštine ne treba da se povećava kako bi vladajuća većina imala tri, umesto dva potpredsednika.

Saopšteno je da je predlog pokreta „Dosta je bilo“ da SNS, pored predsednika dobije i dva potpresednika i da četiri najveće poslaničke grupe dobiju po jednog.

„SNS je isprva pokušala da omalovaži listu pokreta ‘Dosta je bilo’ i listu oko DS-a zahtevom da vladajuća većina, pored predsednika, dobije još tri potpredsednika, kako bi pored jednog njihovog i poslanička grupa oko PUPS-a i stranka Rasima Ljajića dobile po jednog. Po njihovom predlogu, preostala tri potpredsednička mesta bi pripala SPS-u, SRS-u, a DJB i DS neka se dogovore ko da bude treći potpredsednik“, navodi se u saopštenju.

„Dosta je bilo“ je naveo da je SNS našao rešenje u tome da se proširi broj potpredsedničkih mesta za jedno, ali da opozicija potpredsednička mesta smatra protokolarnim, jer kako je ocenjeno, vladajuća većina neće dozvoliti da kao zamena predsednika sednicama predsedava neko ko je iz opozicije.

Pokret je ocenio da je SNS na ovaj način pokušala da prikrije činjenicu da se broj potpredsedničkih mesta povećava jer žele da zadovolje apetite svojih koalicionih partnera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar