U trendu

„Dosta je, imali smo Ε‘est ratova za 100 godina“

Poslednji dogaΔ‘aji na Kosovu i Metohiji su duboko uznemirili graΔ‘ane Srbije i sve ljude najiskrenije ΕΎeljne da se na ovim prostorima Balkana ne poteΕΎe oruΕΎje i ne raspiruje mrΕΎnja, koja obično eskalira u rat, komentariΕ‘e najnovije dogaΔ‘aje u Kosovskoj Mitrovici akademik i dramski pisac DuΕ‘ko KovačeviΔ‡.

„Ratovi, ratovanja i ratna stradanja svakom iole normalnom čoveku su najveΔ‡i i najuΕΎasnji strah od koga se oduvek, a pogotovo danas, beΕΎi negde, bilo gde…Ε to dalje od strahota“, kaΕΎe KovačeviΔ‡ za „Blic“.

On ponavlja ono Ε‘to je govorio i devedesetih.

„Ne ponovile se nikada viΕ‘e te godine. Svaki razgovor, makar on bio i loΕ‘, bolji je od dobrog rata. To se i sada mora ponavljati svakog dana i svakog časa, izmeΔ‘u ostalog i zato Ε‘to u ratovima ne stradaju oni koji su ga izazvali, strada samo sirotinja, obični ljudi kojima je goli ΕΎivot sve Ε‘to imaju. I nemojmo im oduzimati i to malo sirotinje“, kaΕΎe KovačeviΔ‡.

Ratna stradanja su neΕ‘to Ε‘to je obeleΕΎilo 20. vek u Srba.

„Ako je neko zaboravio: u 20. veku smo imali Ε‘est ratova, tri balkanska, dva svetska i jedno bombardovanje kao čaΕ‘Δ‡avanje za ispraΔ‡aj 20. veka i drugog milenijuma“, ironično podseΔ‡a akademik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.