U trendu

Dosta razloga za izbore, odluka do 15. oktobra

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će doneti konačnu odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora do 15. oktobra, po povratku iz posete Briselu.

„Mnogo je razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, medju njima su trenutna atmosfera koja se može osetiti u javnosti, restartovanje odnosa, kao i potreba da se proveri koju političku opciju u Srbiji javnost podržava. Postoji jedan veliki razlog protiv održavanja izbora, to je nastavak ekonomskih reformi, ekonomska konsolidacija i restrukturiranja javnih preduzeća“, rekao je Vučić novinarima u Strazburu.

Povodom slučaja „špijuniranja“ Aleksandar Vučić je rekao da su nadležni organi reagovali i da on nema vremena za političke igre.

„Svima je jasno da, ukoliko izbegavate da se na poligrafu izjasnite i da jasno kažete šta je tačno, a šta ne, onda ne govorite istinu“, kazao je srpski premijer novinarima u Strazburu.     

Predsednik Vlade Srbije izjavio je da će odluku o održavanju vanrednih izbora doneti u skladu sa najboljim interesima zemlje, kao i da bi sve ostalo bilo bežanje od odgovornosti. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.