U trendu

Dozvoliti upotrebu kanabisa u terapijske svrhe

Učesnici predavanja o „Benefitima ulja semena konoplje“ ocenili su danas da bi zbog  lekovitosti te biljke trebalo legalizovati primenu kanabisa u terapijske svrhe.

Farmaceutkinja Vanja Piperović Mileusinić rekla je da ta biljka leči „ne samo maligne već i druge teške bolesti“ zbog čega bi njena primena u medicinske svrhe bila veoma značajna.

Ona je objasnila da konoplja zbog svog izuzetnog sastava ostvaruje pozitivne efekte u lečenju malignih bolesti, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, tromboze, multiple skleroze, reumatoidnog artritisa, epilepsije, Parkinsonove bolesti, Alchajmerove bolesti, a ublažava simptome HIV-a i svih oblika hepatitisa.

Prema njenim rečima, ova biljka je lekovita zato što se u sastavu njenog semenu nalazi vitamin E, vitamin B, magnezijum, gvožđe, omega 6 kiseline, omega 3 kiseline, beta-sitosterol, beta-kariofilen, alfa-tokoferol i gama-tokoferol i dodala da je zbog svog sastava „konoplja biljka budućnosti“.

Direktor Specijalne bolnice „Sveti Sava“ Milan Savić kazao je da bi država trebalo da dozvoli primenu te biljke barem u slučajevima za koje je sigurno potvrđena delotvornost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar