U trendu

Dragan Nikolić bio je dobri duh Beograd

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac danas je u svoje i ime tog ministarstva uputio telegram saučešća Mileni Dravić, supruzi preminulog glumca Dragana Nikolića.

Tasovac je, navodeći da je Nikolić bio legenda srpskog glumišta i deo svakog doma na prostorima bivše Jugoslavije istakao da „postoje gubici koje ljudi osećaju lično, kada ih napusti neko veoma blizak a koga nikada nisu imali priliku da upoznaju“

Prema njegovim rečima, Nikolić je bio dobri duh Beograda, koji je nezaboravnim smislom za humor i jedinstvenom životnom energijom „nosio“ svoj grad svuda sa sobom.

On je podsetio na Nikolićeve brojne uloge i naveo da je veliki glumac “ bio deo svakog doma na prostorima Srbije i bivše Jugoslavije“ a da će „kao Prle, Flojd, Džimi Barka…ostati upamćen kao istinski heroj mnogih generacija i simbol zlatnog doba jugoslovenskog filma“.

„Šmeker sa Crvenog krsta i gospodin sui generis, Dragan Nikolić zračio je toplinom i osvajao pogledom ne samo sa velikih i malih ekrana i pozorišnih scena, već i u svakodnevnom životu“, dodao je Tasovac.

„Dragan Nikolić danas se preselio u nezaborav, putem popločanim nebrojenim glumačkim bravurama i obeleženim neponovljivim stavom i stilom.“, naveo je Tasovac.

 

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar